Ο Θανάσης Σκαργιώτης επιστρέφει στην Ήπειρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του και οπτικοποιεί το τραγούδι «Πουλιά της λήθης», το οποίο περιλαμβάνεται στο ψηφιακό του album που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group με τίτλο «Της χαραυγής το αχ».

Τα «Πουλιά της λήθης» αντλούν τον ήχο τους από την πλούσια μουσική παράδοση που γεννήθηκε στα επιβλητικά ηπειρώτικα βουνά και επηρέασαν καθοριστικά τον τραγουδοποιό, που καταφέρνει να συγκεράσει στα τραγούδια του αυτή τη ζωντανή μνήμη με το σύγχρονο μουσικό του ιδίωμα.

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει ο πατέρας του, συγγραφέας Μάνθος Σκαργιώτης, ενώ συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος.

Στο προσωπικό σημείωμα που συνοδεύει την κυκλοφορία του music video ο Θανάσης Σκαργιώτης αναφέρει:

«Κάτω από τα πλατάνια, δίπλα στα ρυάκια, στην πλατεία του χωριού, στο παλιό δημοτικό σχολείο, στο πέτρινο γεφύρι, στην αυλή με τα λουλούδια της γιαγιάς…μάλλον σε αυτά τα μέρη καρφώθηκαν μέσα μου οι πρώτες νότες αυτού του τραγουδιού. Μετά από χρόνια αντάμωσαν με τα λόγια του πατέρα μου Μάνθου Σκαργιώτη και κάποια στιγμή, αργότερα, το τραγούδι πήρε την τελική του μορφή. Είναι το πρώτο που φτιάξαμε παρέα. Γράφτηκε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια…

Το ακούτε και το βλέπετε όπως ακριβώς το είχα φανταστεί. Κουβαλάει τα χρώματα από τη μία μου πατρίδα, την Ήπειρο, κουβαλάει μνήμες, αρώματα, ανέμους και την αθωότητα ενός μικρού παιδιού. Eλπίζω να το αγαπήσετε και εσείς. Καλή ακρόαση, καλή θέαση

Το music video που συνοδεύει τα «Πουλιά της Λήθης» έχει σκηνοθετήσει ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Τα «Πουλιά της λήθης» όπως όλα τα τραγούδια του ψηφιακού album «Της χαραυγής το αχ» κυκλοφορούν ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

The post Θανάσης Σκαργιώτης: «Πουλιά της λήθης» – Music video first appeared on Τέταρτο.