Οι “Monsieur Doumani” μας ετοιμάζουν 3 μοναδικές συναυλίες

Η είσοδος για τις συναυλίες θα είναι ελεύθερη

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, η ανατρεπτική μπάντα από τη Λευκωσία θα μας ταξιδέψει στους ιδιαίτερους μουσικούς της ήχους μέ 3 μοναδικές συνυλίες ανά την Κύπρο.

Το Pissourin είναι ένας θεματικός δίσκος ο οποίος πραγματεύεται τη νύχτα στις διάφορες εκφάνσεις της, μέσα από ένα υπαρξιακό/φιλοσοφικό πρίσμα. Ένας κόσμος που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού που συναντά κανείς στο φάσμα των ονείρων, τον οποίο οι Monsieur Doumani ντύνουν μουσικά με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με στοιχεία ψυχεδέλειας, έντονες παραμορφώσεις στον ήχο και ανοίγματα σε διαφορετικά μουσικά στιλ και διαθέσεις.

Οι Monsieur Doumani είναι ένα μουσικό τρίο από τη Λευκωσία που ξεκίνησε την πορεία του το 2012 με πειραματισμό πάνω στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, όπως και με τη σύνθεση αυθεντικών κομματιών με βάση τη μουσική αυτή. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους, οι οποίοι έτυχαν αναγνώρισης και βραβεύτηκαν ανά το παγκόσμιο.

Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό, όπως τα WOMEX, WOMAD, Sziget, Rudolstadt, Sur Jahan India, Havana World Music. Έχει επίσης διακριθεί σε σημαντικούς θεσμούς: Aναδείχθηκε το «Καλύτερο Γκρουπ» στα μουσικά βραβεία του βρετανικού περιοδικού Songlines (2019), βραβεύθηκε με τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του Critics Award, στα Andrea Parodi Music Awards (2018), ενώ ο προηγούμενός τους δίσκος, Αγκάθθιν, κέρδισε το German Records Critics Award.

Πρόγραμμα συναυλιών:
Πάφος – Τάλα: Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Αμφιθέατρο Τάλας, 20:30.
Λεμεσός – Mουταγιάκα: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, Υπαίθριο Θέατρο Mουταγιάκας, 20:30.
Δερύνεια: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, 20:30.
Διάρκεια: 90′

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Απαραίτητη η προκράτηση: www.tickethour.com / 77777040