από Γιώργο Λοϊζίδη

Marina Spanou - Topic - YouTube

Είναι γεγονός ότι η Μαρίνα Σπανού, κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού κάνει τα πιο δημοφιλή live στον δρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είναι μόλις 18 χρονών και το πρώτο της album «Κι αν ποτέ μαραθεί» μόλις κυκλοφόρησε στο Youtube! Όπως έχει δηλώσει η ίδια σε ζωντανή μετάδωση στο Instagram, τα τραγούδια είναι μια σειρά από ανολοκλήρωτες ερωτικές ιστορίες στην Αθηνα. Έτσι και κάθε κομμάτι έχει και τον τίτλο της περιοχής που αφορά την κάθε ιστορία.

 

Ακούστε παρακάτω όλα τα τραγούδια του album «Κι αν ποτέ μαραθεί»

  1. Ωδή στη Μονωδία
  2. Ομόνοια
  3. Παγκράτι
  4. Ψυρρή
  5. Κυψέλη
  6. Πλάκα
  7. Κουκάκι
  8. Μισή Μελωδία Γραμμένη

 

Δείτε επίσης: Ακούστε το τραγούδι «Πλάκα» από το νέο single της Μαρίνας Σπανού «Κι αν ποτέ μαραθεί»! (VIDEOCLIP)


Η Μαρίνα Σπανού λέει στο lifo.gr για το τραγούδι «Ομόνοια»:

Το κομμάτι αυτό το έγραψα στην πρώτη καραντίνα, τον Μάρτιο του ‘20, γιατί μου έλειπαν τα μετρό. Οι αποβάθρες, άδειες ή όχι, οι σκισμένες θέσεις στα τελευταία βαγόνια και τα βιαστικά ζευγαρώματα ματιών. Η σκονισμένη Ομόνοια που τελικά κάπως ρομαντική φαντάζει. Σημείο μηδέν είναι τα σημεία αναμονής που έχω ζήσει και από αυτά τροφοδοτήθηκε και το τραγούδι αυτό.

Η «Ομόνοια» μου αγκαλιάστηκε από αρκετό κόσμο. Νομίζω πως μια από τις πιο χαρούμενες μου στιγμές είναι να την τραγουδάω στην Αρεοπαγίτου και η ένταση των φωνών που συνοδεύουν να είναι μεγαλύτερη από αυτή του ηχείου.