Έρχεται η πιο… jazz συναυλία της χρονιάς

Miaris Jazz Trio και Ofer Landsberg συναντιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια

Το Miaris Jazz Trio συνεργάζεται με τον Ofer Landsberg από το Ισραήλ, σε ένα πρόγραμμα όπου οι διασκευές των jazz standards συναντούν τις νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του καταξιωμένου κιθαρίστα, σε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση με τίτλο από το “Από το Swing στην Bepop”

Η λίστα των jazz standards δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’30 – η οποία ονομάζεται και περίοδος της τρέλας του swing – και επρόκειτο για συνθέσεις που όλες οι ορχήστρες αλλά και όλοι οι ερμηνευτές είχαν στο ρεπερτόριό τους, και για τις οποίες έχουμε πολλές ηχογραφήσεις. Τη δεκαετία του ’40 άλλαξε η «γλώσσα» της jazz. Μίκρυναν τα σχήματα, διαμορφώθηκε ένα νέο «λεξιλόγιο» μεταξύ των μουσικών και εμφανίστηκαν οι σπουδαίοι σολίστες. Η περίοδος αυτή είναι η bebop περίοδος της jazz ή αλλιώς η μουσική των μουσικών. Δημιουργήθηκε δε και το ανάλογο ρεπερτόριο.

Αυτό όμως που δεν συναντάμε είναι ερμηνεία των συνθέσεων του ’30 με το «λεξιλόγιο» bebop (της αυτοσχεδιαστικής περιόδου).

Tο Miaris Jazz Trio, με νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του Ofer Landsberg, και με πρωτότυπες ερμηνείες, δίνει μια νέα μορφή και ένα νέο άκουσμα στις επιτυχίες αυτές.

Ofer Landsberg:
Με τη διάκρισή του ως εντυπωσιακού παίκτη στη σκηνή της τζαζ της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’90, συχνά συμμετείχε σε συναυλίες σε διάσημα jazz clubs, όπως το Smalls και το Fat Cat, με τους μουσικούς Ari Roland, Zaid Nasser, Mike Mullins, Grant Stewart, Dwayne Clemons, Chris Byars και Sacha Perry. Εκείνη την περίοδο ο Ofer Landsberg γνώρισε το μέντορά του, τον διάσημο πιανίστα της bebop Barry Harris.

Πρόγραμμα συναυλιών
Λεμεσός: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, Θέατρο Ριάλτο, 20:30.
Λευκωσία: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, Κινηματοθέατρο Παλλάς, 20:30.
Διάρκεια: 70′

Για αγορά εισιτηρίων περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tickethour.com.cy ή καλέστε στο 77777040