Έρχεται ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Φάρος”

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο “The Shoe Factory”

Tο Piano for Two, που αποτελείται από τους πιανίστες Beata Pincetić και Χρήστο Σακελλαρίδη είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ντούο που ξεχωρίζει για τις ερμηνείες του σε ένα ευρύ και εντυπωσιακό ρεπερτόριο για δύο πιάνα ή πιάνο με τέσσερα χέρια. Ζευγάρι στην τέχνη αλλά και στη ζωή, το ντούο είναι ενεργό από το 2003, συναρπάζοντας κοινό και μουσικοκριτικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη με τη δεξιοτεχνία και τη μοναδική του μουσικότητα. Το πλούσιο ρεπερτόριο του ντούο εκτείνεται από την Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική, ενώ οι δύο πιανίστες συνεργάζονται τακτικά με συνθέτες της εποχής μας, παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη εκτέλεση, πολλά εκ των οποίων γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς. Για το ρεσιτάλ τους στην Κύπρο, οι Σακελλαρίδης και Pincetić θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο, καλειδοσκοπικό πρόγραμμα για πιάνο-τέσσερα-χέρια, με έργα των Έντβαρντ Γκρηγκ, Γιοχάνες Μπραμς, Φίλιπ Γκλας, Τζον Άνταμς, Τακάσι Γιοσιμάτσου, Τομοχίρο Μοριγιάμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έντβαρντ Γκρηγκ (1843 – 1907)
Τέσσερις Νορβηγικοί Χοροί, Έργο 35 (1880)
Wedding day at Troldhaugen, Έργο 65, Αρ.6 (1896)

Γιοχάνες Μπραμς (1833 – 1897)
Πέντε Ουγγρικοί Χοροί, Βιβλίο I (1869)

Φίλιπ Γκλας (γ. 1937)
Σπουδές Αρ.2 & Αρ.9 (1994)

Τζον Άνταμς (γ.1947)
China gates (1977)

Τακάσι Γιοσιμάτσου (γ.1953)
Pleiades Dances VIII (2000)
Regulus circuit (1978)

Τομοχίρο Μοριγιάμα (γ.1977)
Let’s play a duet (2014)

BEATA PINCETIĆ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

Tο Piano for Two, που αποτελείται από τους πιανίστες Beata Pincetić και Χρήστο Σακελλαρίδη είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ντούο που ξεχωρίζει για τις ερμηνείες του σε ένα ευρύ και εντυπωσιακό ρεπερτόριο για δύο πιάνα ή πιάνο με τέσσερα χέρια. Οι δύο πιανίστες γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ακαδημία Μουσικής Φέρεντς Λιστ στη Βουδαπέστη, και έκτοτε είναι ζευγάρι στη ζωή και στην τέχνη. Ως ντούο εμφανίζονται από το 2003, συναρπάζοντας κοινό και μουσικοκριτικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη με τη δεξιοτεχνία και τη μοναδική τους μουσικότητα.

Το ντούο έχει εμφανισθεί σε μεγάλες συναυλιακές αίθουσες του εξωτερικού και πληθώρα διεθνών φεστιβάλ μουσικής, μεταξύ άλλων, Ακαδημία Μουσικής του Όσλο, Glazbeni Zavod στο Ζάγκρεμπ, Jacqueline du Prés Hall στην Οξφόρδη, Sani Music Festival, Music der welt Contemporary Music Festival, και Open Days του Ιδρύματος Ωνάσση.

Το πλούσιο ρεπερτόριο του ντούο εκτείνεται από την Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική, ενώ οι πιανίστες συνεργάζονται τακτικά με συνθέτες της εποχής μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη εκτέλεση, πολλά εκ των οποίων γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς. Εστιάζοντας σε καινοτόμα προγράμματα, το ντούο κτίζει γέφυρες μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, του γνώριμου και του ανέγνωρου, προωθώντας τη σύγχρονη κλασική μουσική σε ευρύτερο κοινό, καθώς και στη νεολαία μέσω ελκυστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αξιοσημείωτες ερμηνείες τους περιλαμβάνουν το Canto Ostinato του Σιμεόν τεν Χολτ, το Two2 και Winter Music Τζων Κέιτζ, τη διασκευή τους για δύο πιάνα στο Evil N… ..r του Τζούλιους Ίστμαν, και το Játékok του Γκεόργκι Κούρταγκ – μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά όπου η μουσική αναλαμβάνει τον ρόλο της αφήγησης.
Ως ντούο, ο Χρήστος Σακελλαρίδης και η Beata Pincetić έχουν ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα, την EBU, και την Κροατική Ραδιοφωνία, ενώ το CD τους 20th Century Music for Two Pianos, το οποίο πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Α. Ωνάση έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος:
www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)