«Θέλω να καπνίσω ένα τσιγάρο», ένα τραγούδι δύο ξεχωριστών δημιουργών που σηματοδοτεί την επιστροφή στην δισκογραφία μιας προικισμένης ερμηνεύτριας. Ένα ατμοσφαιρικό ζεϊμπέκικο, σύγχρονο αλλά με βαθιά ρίζα, μεστά ερωτικό, δωρικό και λυρικό συνάμα με τη σφραγίδα του Χρήστου Νικολόπουλου.

Η Ελεάνα Παπαϊωάννου, με καλλιτεχνική φλέβα και από τους δύο γονείς της, έχει μια αξιοσημείωτη πορεία στο ελληνικό τραγούδι. Από το 2003 όταν έγινε ευρέως γνωστή χάρη στην συμμετοχή της στον πρώτο κύκλο του μουσικού διαγωνισμού «Fame Story», ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση δημιουργίες των Γιάννη Σπανού, Διονύση Τσακνή, Ηλία Φιλίππου, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Βαγγέλη Γιαννόπουλου, Γιώργου Μουκίδη κ.ά. Παράλληλα συνεργάστηκε επί σκηνής με κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού όπου ανάμεσά τους, περίοπτη θέση, τα τελευταία χρόνια, έχει ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Η «ζωντανή» σύμπραξή τους η αλληλοεκτίμησή τους, είχε σαν αποτέλεσμα το «Θέλω να καπνίσω ένα τσιγάρο». Ένα ζεϊμπέκικο από αυτά που μόνο ο Νικολόπουλος γνωρίζει να δημιουργεί, ατόφια λαϊκό αλλά με την έντεχνη στόφα του κορυφαίου συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού. Τους στίχους υπογράφει ο διακεκριμένος στιχουργός και συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος έχει συνυπάρξει και άλλες φορές δημιουργικά με τον Νικολόπουλο ενώ έχει υπογράψει και τη βιογραφία του μουσικοσυνθέτη.

Ένα απ’ τα φετίχ λοιπόν της παγκόσμιας δισκογραφίας, το τσιγάρο, δοσμένο μέσα απ’ τη ματιά δύο εμπνευσμένων δημιουργών με την εκφραστική και πηγαία ερμηνεία της Ελεάνας Παπαϊωάννου. Το τραγούδι έντυσε με εικόνες ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος σε ένα music videoπου σμίγει τον Χρήστο Νικολόπουλο με την ερμηνεύτρια. Το τραγούδι κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.


The post Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Θέλω να καπνίσω ένα τσιγάρο» first appeared on Web Music Radio.