από Γιώργο Λοϊζίδη

Σταθμός Ανδρέας Μωυσέως Stathmos Andreas Moyseos

Ο Ανδρέας Μωυσέως έχει ήδη αποδείξει το ταλέντο του στη μουσική σκηνή της Κύπρου και με το πρώτο του single “Σταθμός” αναδεικνύει την ευαισθησία και τη δυναμική του στη δημιουργία μουσικής.

Ο Ανδρέας Μωυσέως κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο «Σταθμός», το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνεται στο επερχόμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ του.

Το τραγούδι “Σταθμός” είναι ένα pop rock τραγούδι με στίχους που εκφράζουν το συναίσθημα της αναζήτησης. Η μουσική είναι δυναμική και προσελκύει το ενδιαφέρον του ακροατή από την πρώτη στιγμή με τις ηλεκτρικές κιθάρες, το μπάσο, τα τύμπανα, τα πλήκτρα, τα πνευστά να δημιουργούν ένα πολύπλοκο ήχο που ενισχύει το συναίσθημα και ντύνει τους στίχους του τραγουδιού.

Οι στίχοι του «Σταθμού» είναι γραμμένοι από τον Χριστόδουλο Ιεζεκιήλ είναι γεμάτοι εικόνες, με την πιο χαρακτηριστική αυτή του ξεχασμένου και σκουριασμένου τρένου αποτελεί κατάρα και ευχή σε ένα “Σταθμό” στην πορεία της ζωής. Οι στίχοι αυτοί συνδυάζονται με τη μουσική του τραγουδιού για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που αγγίζει την καρδιά του ακροατή.

Η παραγωγή, ενορχήστρωση και ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τον Κωνσταντίνο Λεμέσιο και την Sound Unsound Productions, η ηχογράφηση και η μίξη από τον Ανδρέα Τραχωνίτη στο Studio eleven63 και το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweetspot Productions). Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του τραγουδιού είναι οι Μιχάλης Νικολάου στις ηλεκτρικές κιθάρες, ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο μπάσο, ο  Γιώργος Ζένιος στα τύμπανα, ο  Κωνσταντίνος Λεμέσιος στις κιθάρες, ο Κυριάκος Κώστα στα πλήκτρα, ο Μιχάλης Μιχαήλ στην τρομπέτα και ο Δημήτρης Γιασεμίδης στο τρομπόνι.

 

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι «Σταθμός»

Στίχοι:

Μες στο δικό μου το σταθμό, σαν ξεχασμένο τρένο,
για χρόνια αμέτρητα χωρίς προορισμό,
Που ‘ναι αταξίδευτο, κενό και σκουριασμένο,
κάθεται μόνο του χωρίς συνοδηγό

Μες στο δικό μου το σταθμό, από το κρύο τρέμω,
δεν έχει στέγαστρο η ψυχή να σκεπαστεί,
Στέκομαι μόνος μου για να το περιμένω,
αυτό το τρένο μου κατάρα μου και ευχή

Σαν τρένο φάντασμα που χάθηκε απ’ την εικόνα,
ψάχνω το δρόμο μου να βρω, να φύγω απ’ τον χειμώνα
Μια χρυσαφένια ανατολή, να διώξει την ομίχλη,
και να με φέρει πιο κοντά στου έρωτα την κρύπτη

Μες στο δικό μου το σταθμό, ένα θαμπό φεγγάρι,
μένει ακούραστο εκεί, παλεύει το σκοτάδι
Είναι ψυχούλα μου που έσβησα δειλά δειλά το φως,
μόνο στη σκέψη σου να νιώθω, να νιώθω ζωντανός

Σαν τρένο φάντασμα που χάθηκε απ’ την εικόνα,
ψάχνω το δρόμο μου να βρω, να φύγω απ’ τον χειμώνα
Μια χρυσαφένια ανατολή, να διώξει την ομίχλη,
και να με φέρει πιο κοντά στου έρωτα την κρύπτη.

 

Βιογραφικό του Ανδρέα Μωυσέως

Ο Ανδρέας Μωυσέως γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Από μικρός άρχισε να ασχολείται με τη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας και έπειτα φωνητικής.

Συμμετείχε σε συγκροτήματα ως βασικός τραγουδιστής. Το 2011 πήρε το πρώτο παγκύπριο βραβείο στον Διαγωνισμό Σύνθεσης “ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ” με το τραγούδι “Πιό πέρα απ’ το κοντά”. Στη συνέχεια ξεκινάει σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η αγάπη του για τη μουσική τον έκανε να ταξιδέψει στην Αθήνα λαμβάνοντας μέρος στο “The Voice of Greece 2” αρχικά στην ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου και στη συνέχεια στην ομάδα του Μιχάλη Κουϊνέλη (Stavento).

Επέστρεψε στη Κύπρο για να λάβει μέρος στο φιλανθρωπικό διαγωνισμό του Mega Dansing for you 5 και παράλληλα τραγουδάει με τη μπάντα του σε διάφορες μουσικές σκηνές.

 

Ακολουθήστε τον Ανδρέα Μωυσέως στα Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/moyseosandreas
Instagram: https://www.instagram.com/andreasmoyseos
Twitter: https://twitter.com/andreasmoyseos