Ο Γιάννης Διονυσίου παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Πρώτη βόλτα», σε στίχους Κώστα Φασουλά και μουσική Φώτη Σιώτα, Νίκου Χρηστίδη, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Ορέστη Κολέτσου, Κώστα Παρίσση, Βασίλη Κορακάκη και Πάρι Περυσινάκη.

Μετά τα δύο τραγούδια προπομπούς «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» και το «Όπως και να ΄χει σε προσέχω» με τη συμμετοχή της Ιουλίας Καραπατάκη, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του δίσκου, η «Πρώτη βόλτα» μας αποκαλύπτει και τα υπόλοιπα εννέα της τραγούδια, πρώτους σταθμούς της δισκογραφικής πορείας του Γιάννη Διονυσίου.

Η «Πρώτη βόλτα» αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Γιάννη Διονυσίου, καθώς αναδεικνύει όλες τις πτυχές του πολύπλευρου ερμηνευτικού του χαρίσματος. Ο Κώστας Φασουλάς δημιουργεί με τους στίχους του έναν ακόμα σύνθετο ολοκληρωμένο κόσμο που ζωντανεύει και εξελίσσεται ακολουθώντας την αβίαστη ροή του λόγου.

Η «Πρώτη βόλτα» είναι ένας σύγχρονος δίσκος με σαφείς αναφορές στην πλούσια παράδοση του λαϊκού τραγουδιού, που συνεχίζει μέσα από μια διαρκή διαδικασία ανανέωσης να εκφράζει τους έρωτες, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις των ανθρώπων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο που αναζητά την ισορροπία του.

Η «Πρώτη βόλτα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd, βρίσκεται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων. Μπορείτε να παραγγείλετε online το δίσκο εδώ. Τα τραγούδια κυκλοφορούν επίσης σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.Συντελεστές

Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Φώτης Σιώτας
Φωνητικά: Ιουλία Καραπατάκη
Ηχογραφήσεις και ψηφιακή επεξεργασία έγιναν από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 στο Studio Praxis από τον Κώστα Παρίσση.
Εικονογράφηση, γραφιστική επιμέλεια: Evros Design
Παραγωγή: Ogdoo Music Group

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Βασίλης Κορακάκης μπουζούκι
Fausto Sierakowski σαξόφωνο
Φώτης Σιώτας βιολί, βιόλα
Γιάννης Παπαγεωργίου ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα
Κώστας Παρίσσης ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο (1)
Δημήτρης Σίντος πιάνο, λαούτο
Μιχάλης Δάρμας κοντραμπάσο
Μιχάλης Μπακάλης κρουστά
Νίκος Χρηστίδης μπαγλαμάς

The post «Πρώτη βόλτα» – Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Διονυσίου first appeared on Τέταρτο.