Κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του καταξιωμένου συνθέτη

Ο Μιχάλης Τερζής είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες μας με πλούσιο έργο που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και αποτελεί σημαντικό τμήμα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.

Πολυδιάστατος και πάντα λυρικός ο Μιχάλης Τερζής επανέρχεται με την κυκλοφορία ενός νέου κύκλου τραγουδιών με τίτλο «Τίποτα δε μένει σταθερό» σε ερμηνεία του εξαιρετικού Κώστα Σκόνδρα.

Ο συνθέτης υπογράφει τη μουσική και τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών.

Ωστόσο στο τελικό άρτιο αποτέλεσμα έχουν συμβάλλει με τον λόγο τους και οι άξιοι στιχουργοί Άγγελος Αξιώτης, Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, Τάκης Συρέλης και Ηλίας Μάστορης.

Στο τραγούδι «Θα περιπλανηθώ» οι στίχοι είναι του αξέχαστου Ηλία Κατσούλη.

Ο κύκλος τραγουδιών «Τίποτα δε μένει σταθερό» αποτυπώνει το καλλιτεχνικό όραμα του συνθέτη και την πρότασή του για την ελληνική τραγουδοποιία του σήμερα. Είναι μία ανατομία και ερμηνεία ης κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και του ψυχισμού του σύγχρονου ανθρώπου που ψάχνει τον προσανατολισμό του μέσα στον κυκεώνα της πληροφορίας. Πάνω από όλα ο Μιχάλης Τερζής δημιουργεί τραγούδια που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων, τις δυσκολίες και τις ελπίδες τους και το όνειρο και είναι φτιαγμένα για να τραγουδηθούν.

Ο Κώστας Σκόνδρας ερμηνεύει με λυρισμό, δύναμη και εκφραστικότητα. Σφραγίζει με το ταλέντο και την εμπειρία του τον κύκλο τραγουδιών και η συμμετοχή του είναι καθοριστική στη διαμόρφωση του τελικού χαρακτήρα του έργου.

Ο Μιχάλης Τερζής σημειώνει μεταξύ άλλων στο ένθετο του δίσκου:

…Ο δίσκος αυτός περιέχει 12 τραγούδια -που ερμηνεύει υπέροχα ο Κ. Σκόνδρας – και που συνέθεσα κατά την περίοδο των απαγορεύσεων – λόγω της πανδημίας – Lockodwn- και γράφτηκαν όλα με μεγάλη περίσκεψη, σε μια απόπειρα να ερμηνεύσω τα αισθήματα και τις ιδέες που με διέπουν, ως αντανάκλαση των δρώμενων του βίου μας στις μέρες μας.

Οι σαφής, καθαρή και απέριττή μουσική έκφραση των συμμετεχόντων καλότεχνών, σε όλες τις φάσεις των ηχογραφήσεων, ήταν ο βασικός μου στόχος

Τα τραγούδια αυτά ηχογραφήθηκαν χάριν της ανιδιοτελούς πρωτοβουλία πολλών αγαπημένων φίλων μουσικών, να συμπράξουν για τον σκοπό αυτό…

Ο Κώστας Σκόνδρας καταθέτει τη δική του εμπειρία από τη συνεργασία:

Η συνεργασία μου με τον Μιχάλη Τερζή, ξεκινά από την μακρινή 10ετία του `80, σε συναυλίες, Μπουάτ και ιδιαίτερους χώρους, ώσπου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βρεθούμε και δισκογραφικά με τραγούδια που αγάπησα ιδιαίτερα.

Τραγούδια μελωδικά, που κουβαλούν μυρουδιές και αισθήματα από το χθες και το σήμερα, μέσα από τα μονοπάτια του έρωτα, της αναζήτησης και τους καημούς των ανθρώπων.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τον τόσο σπουδαίο δημιουργό Μιχάλη Τερζή που μου εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του, καθώς και όλους τους συντελεστές του δίσκου.

Η ενορχήστρωση και διεύθυνση Ορχήστρας στον δίσκο «Τίποτα δε μένει σταθερό» είναι του Μιχάλη Τερζή.

Ο κύκλος τραγουδιών κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε cd και βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και των μεγάλων αλυσίδων λιανικής.

Αποκτήστε το CD μέσα από το Ogdoo εδώ: https://bit.ly/MichalisTerzisCd

Βρείτε τον κύκλο τραγουδιών σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/tipotademeneistathero

Πηγή: music.net.cy