Μιχάλης Γούτης: «Της Ψυχής και του Έρωτα»

Ο Μιχάλης Γούτης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group με την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού που έχει τίτλο «Της Ψυχής και του έρωτα», σε μουσική δική του, στίχους του Θεοδόση Βολκώφ και ερμηνεία της Μέλας Γεροφώτη.

Το τραγούδι «Της Ψυχής και του Έρωτα» αποτελεί προπομπό του δεύτερου προσωπικού δίσκου του συνθέτη, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τίτλο «Το Πορτραίτο», σε στίχους των Θεοδόση Βολκώφ, Δημήτρη Σολδάτου, Ιδέα Βιλαρίνιο και Στέλιου Γούτη.
Ερμηνεύουν η Μέλα Γεροφώτη, ο Αλέξανδρος Τζοβάνης και ο Κώστας Πρατσινάκης.

Ο Μιχάλης Γούτης είναι συνθέτης και πιανίστας, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το έργο του περιλαμβάνει σύγχρονη μουσική, μελοποιημένη ποίηση, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο και σύγχρονο χορό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο ωδείο «Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης», στο Royal Northern College of Music της Αγγλίας και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το τραγούδι «Της Ψυχής και του Έρωτα» είναι μία λυρική μπαλάντα ιδιαίτερης ομορφιάς που πραγματεύεται με τρόπο ποιητικό το αιώνιο διακύβευμα του έρωτα.

Εδώ οι υπέροχοι στίχοι του Θεοδόση Βολκώφ προέρχονται από το βιβλίο με τίτλο «Τα Τραγούδια της Ψυχής και της Κόρης».

Σε κρατώ πια σε έχω
είσαι εσύ το κορμί μου,
σου γελώ, σε κοιτάζω,
σου φυσώ την πνοή μου.

Η εξαιρετική μουσική που συνθέτει ο Μιχάλης Γούτης αγγίζει τον πυρήνα της ευαισθησίας του λόγου και αναδεικνύει τις εύθραυστες συναισθηματικές του ισορροπίες.

Η αέρινη και εκφραστική ερμηνεία της Μέλας Γεροφώτη συμπληρώνει ιδανικά το άρτιο αποτέλεσμα.

Το τραγούδι «Της Ψυχής και του Έρωτα» που συνοδεύεται από ένα ονειρικό music video, animation του Νίκου Ραδαίου, το οποίο αποδίδει με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρά του, κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.