Αυτό είναι ένα τραγούδι που δε θα μπορούσα με τίποτα να έχω γράψει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Θα ήθελα, αλλά δε θα μπορούσα. Είναι απλό, σαφές, χαρούμενο, λαμπερό και ανακουφιστικά ελαφρύ. Έχει δηλαδή ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά από εκείνα της ψυχής και του μυαλού μου τον τελευταίο χρόνο και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το είχα τόσο ανάγκη.

 

Όταν το πρωτοάκουσα, με προβλημάτισε αυτό το παμ-παραμ-παραμ-παμ. Όχι στιχουργικά (προφανώς!), αλλά ερμηνευτικά. Μου φάνηκε λίγο παιδικό και αναρωτιόμουν πως στο καλό θα μπορούσα να το πω χωρίς να ακούγομαι

κάπως. Αργότερα αναρωτήθηκα μήπως έχω γίνει τελικά κομπλεξική και σοβαροφανής, αλλά ευτυχώς εγκατέλειψα γρήγορα αυτή τη σκέψη.

 

Το ίδιο απόγευμα καθώς έκανα δουλειές γύριζε στο μυαλό μου το θέμα του τραγουδιού και με έπιασα να νιώθω όμορφα και γλυκά. Ποιος θα μπορούσε να τραγουδήσει -και όντως να εννοεί- ένα τέτοιο τραγούδι καλύτερα από κάποιον που τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει κρίσεις άγχους και στρεσογόνες σκέψεις σχεδόν όλη την ώρα;

 

Κανείς, μου απάντησα. Κι έτσι το απηύθυνα… σε μένα!

 

Εύχομαι πραγματικά ο κάθε ακροατής να το αφιερώσει πρώτα στον εαυτό του και μετά σε οποιονδήποτε άλλον.

Κανείς δεν  μπορεί στ΄ αλήθεια να μας κάνει χαρούμενους ή δυστυχισμένους και αυτό τελικά είναι υπέροχο και ανακουφιστικό.

Μαζί στο φως είμαστε εγώ με μένα. Κι εσύ με σένα. Και εκεί ίσως συναντηθούμε με άλλους που ο εαυτός τους πάλι -και όχι κάποιος άλλος- θα τους έχει οδηγήσει στο ίδιο μέρος.

Εάν τα τραγούδια που διαλέγει για το ρεπερτόριό του ένας τραγουδιστής είναι το ημερολόγιο της ζωής του, τότε σίγουρα το δικό μου αυτή τη στιγμή γράφει Μαζί σου στο φως.

Μετά το μακρύ τούνελ,  επιτέλους το ΦΩΣ.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Καλή επιστροφή στην ομορφιά!

 

 

Μαζί σου στο φως
(
Hadal Ahbek)

 

Μουσική/στίχοι: Issam Alnajjar, Sara Ihab Ibrahim Shalby
Ελληνικοί στίχοι: Νίκος Μωραΐτης

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρίζα Ρίζου

 

Ενορχήστρωση, κιθάρες, μπάσο: Δημήτρης Σιάμπος

Ηχοληψία, Μίξη: Νίκος Κόλλιας @ Antart Studios

Mastering: Ανέστης Ψαραδάκος @ Athens Mastering

Πηγή: melodiapatras.gr