Γιάννα Βασιλείου – «Ξύπνησέ Με»:
Το νέο της music video υποψήφιο σε φεστιβάλ στο Παρίσι!

Διεκδικεί το βραβείο Best Music Video από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία

Η ερμηνεύτρια και μουσικός Γιάννα Βασιλείου παρουσίασε πριν λίγους μήνες το νέο της τραγούδι με τίτλο «Ξύπνησέ Με», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καραδήμου, που κυκλοφορεί απο την Panik Oxygen. Το τραγούδι έδωσε στην FELT, μια εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λονδίνο, την έμπνευση για ένα ξεχωριστό video που είναι πλέον υποψήφιο στο ARFF International Film Festival Paris για το βραβείο Best Music Video.

Το ΑRRF (Around International Film Festival) είναι μια ανεξάρτητη ετήσια διοργάνωση με 4 μεγάλες εκδηλώσεις σε 4 διαφορετικές πόλεις και συγκεντρώνει υποψηφιότητες για κάθε τομέα από τους ακόλουθους ανάμεσα σε άλλους: Feature, Documentary, Short, Music Video. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Jimi Drosinos συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Γιάννα Βασιλείουκαι μάλιστα με έναν ιδιαίτερο τρόπο λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ο Drosinos και κάποια μέλη της ομάδας του συνδέθηκαν στο γύρισμα μέσω ζωντανού live feed και video κλήσης από studio στο Λονδίνο, ξεπερνώντας τους περιορισμούς της μετακίνησης και κάνοντας μια συμπαραγωγή που ένωσε δύο χώρες και ομάδες.

Αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία του single και του video, η Felt το υπέβαλε στο ARFF International Film Festival Paris στο οποίο διαγωνίζονται ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και music videos. Μετά από μια διαδικασία επιλογής των καλύτερων προτάσεων για βράβευση, το video για το τραγούδι «Ξύπνησέ Με» βρέθηκε υποψήφιο στην κατηγορία Best Music Video από Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Το γεγονός αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση για όλους τους συντελεστές και τιμά ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη, τον δημιουργό του τραγουδιού και φυσικά την Γιάννα Βασιλείου που το ερμηνεύει και παίζει στο video.

Το σενάριο ένωσε 3 γυναίκες, την Γιάννα Βασιλείου, την ηθοποιό Ελπίδα Σταθάτου και την 7χρονη Ελμίνα Κουντούρη σε μία ιστορία που αναζητά τη λύτρωση από βαθιά κρυμένα τραύματα και τo αποτέλεσμα είναι υψηλής αισθητικής. Η αλήθεια που κρύβεται στη σιωπή, οι αόρατες πληγές που σκεπάζει ο καθένας και η καθεμία, η επιθυμία να γυρίσουμε πίσω σε αυτό που είχαμε κάποτε και μας έκανε να νιώθουμε ασφαλείς. Σε μια εποχή που όλα επανακαθορίζονται και όλα βγαίνουν στο φως, συχνά με βίαιο τρόπο, ένα τραγούδι γίνεται ο τρόπος να αποτυπωθεί το προσωπικό και να γίνει κοινό αίσθημα, να ειπωθούν τα πράγματα αλλιώς, να αναγνωριστούν φόβοι και αγωνίες μέχρι να έρθει η στιγμή να αποκαλυφθούν όλα. «Τις φοβόμουν από πάντα τις σιωπές» γράφει ο Γιώργος Καραδήμος και τραγουδάει η Γιάννα Βασιλείου.

«Το “Ξύπνησέ Με” είναι ο τρόπος μας να απαντάμε σε σιωπές και φόβους από όπου κι αν αυτοί έρχονται στη διάρκεια της ζωής μας. Ένα τραγούδι που μου χάρισε ο Γιώργος Καραδήμος και νιώθω πραγματικά οτι ήρθε στη ζωή μου για να ταρακουνήσει μέσα μου συναισθήματα και να με οδηγήσει καλλιτεχνικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Jimi Drosinos που με τον τρόπο που το σκηνοθέτησε, ένωσε τις ψυχές όλων μας», λέει η Γιάννα Βασιλείου.

© 2021 Panik Oxygen

Πηγή: music.net.cy