Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Καραλής παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τίτλο «Χίμαιρες», που διανέμεται σε cd από το Ogdoo Music Group σε μουσική δική του και στίχους των Γιώργου Γκώνια και Χρήστου Κανελλόπουλου.

Ο Γιάννης Καραλής είναι ένας καταρτισμένος δημιουργός με στέρεες μουσικές σπουδές και σπουδαίες συνεργασίες στην έως τώρα ευδόκιμη πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή. Ιδρυτικό μέλος της θρυλικής ομάδας του Σταμάτη Κραουνάκη «Σπείρα – σπείρα», έχει σφυρηλατηθεί καλλιτεχνικά επάνω στη σκηνή, εκεί που εντέλει όλα κρίνονται, στο πεδίο της ζωντανής επαφής με το κοινό.

Ξεχωρίζει για το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής και την άρτια τεχνική του, καθώς και για τις ξεχωριστές του συνθέσεις που είναι ανάλογης αξίας με τις εξαιρετικές του ερμηνείας.

Ο δίσκος «Χίμαιρες» αποτελείται από έξι τραγούδια και διακρίνεται για την ισορροπία των τραγουδιών του, που κινούνται ανάμεσα στον έντεχνο και λαϊκό ήχο συνδυάζοντας αρμονικά αυτά τα δημοφιλή είδη. Οι δύο στιχουργοί δημιουργούν με έμπνευση και γνώση της μελωδικότητας που ο λόγος εμπεριέχει και αναδεικνύεται ιδανικά από τις συνθέσεις του Γιάννη Καραλή.

Οι «Χίμαιρες» κυκλοφορούν σε CD που διανέμει το Ogdoo Music Group και βρίσκονται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων ενώ τα τραγούδια κυκλοφορούν ψηφιακά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Προχωρήστε σε online παραγγελία του CD εδώ.

Συντελεστές

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Δημήτρης Οικονομάκης: Κιθάρες (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική) & κοντραμπάσο
Δημήτρης Λίβανος: Μπουζούκι
Γιώργος Σχοινάς: Ακορντεόν
Τάσος Φωτίου: Σαξόφωνο
Γιάννης Καραλής: Ακουστική κιθάρα & μπαγλαμά

Φωνητικά στο τραγούδι “Ariverdeci” κάνει η Ηρώ Σαΐα, ενώ μπουζούκι στο τραγούδι «Καρδιά μου» παίζει ο Αρίστος Μαραγκός

Ηχογράφηση και μίξη: Δημήτρης Οικονομάκης, studio “Apodrasis”
Mastering: Βαγγέλης Σαπουνάς, “Subway Studios”
Το εξώφυλλο είναι ζωγραφική του Γιάννη Μίχα, Λάδι σε Καμβά
Γραφικά: Δημήτρης ΜίχαςThe post «Χίμαιρες» – Νέο album του Γιάννη Καραλή first appeared on Τέταρτο.